Fúzie v automobilovom priemysle - Bieliková, Hana; Chytilová, Helena; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2010)
Táto bakalárska práca je zameraná na hospodársku súťaž, konkrétne na fúzie. S liberalizáciou svetových trhov a v súvislosti s ekonomickou krízou je na ekonomické subjekty vyvíjaný čoraz väčší tlak k vytvoreniu fúzií. Tento tlak sa nevyhol ani automobilovému priemyslu, kde k fúziám dochádza čoraz častejšie. Hlavným cieľom tejto práce je popísať trendy fúzií v automobilovom priemysle. V teoretickej časti sa zaoberám ekonomickými teóriami a pojmami, ktoré sú s hospodárskou súťažou a fúziami spojené. V druhej časti sa zaoberám trendom fúzií v automobilovom priemysle a podrobne rozoberám nevydarenú fúziu DaimlerChrysler, plánovanú fúziu Volkswagen a Porsche - fúziu vznikajúcu aj vplyvom hospodárskej krízy. V závere pomocou komparatívnej analýzy rozoberiem rozdiely medzi fúziami a uvediem dôsledky jednotlivých automobilových fúzií.
Vedoucí práce: Helena Chytilová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; zisk; synergie; bakalářské práce; profit; synergy; bachelor's theses