Finanční analýza společnosti Pavel Švestka s.r.o. - Munzarová, Pavla; Eysseltová, Sylvie; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Úkolem práce je zpracovat finanční analýzu Pavel Švestka, s. r. o., zhodnocení finanční situaci podniku, určení jeho silných a slabých stránek a predikce vývoje do budoucna. Práce se skládá ze dvou základních částí, a to části metodologické a části praktické. Metodologická část přibližuje použité metody finanční analýzy, vysvětluje postupy, teorie a vzorce, které jsou následně využity k části praktické. Praktická část představuje analyzovaný podnik a zabývá se jeho rozborem. Zpracována je analýza absolutních ukazatelů, zahrnující vertikální a horizontální analýzu rozvahy a výkazu zisků a ztrát, poměrová analýza, věnující se ukazatelům rentability, aktivity, zadluženosti a likvidity, bonitní a bankrotní modely, odhadující současnou situaci firmy i její vývoj do budoucna a srovnání podniku s odvětvím.
Vedoucí práce: Sylvie Eysseltová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční analýza; bakalářské práce; financial analysis; bachelor's theses