Analýza dopadu odpočtu výdajů na vzdělávání učňů - Beránková, Eliška; Slintáková, Barbora; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
V posledních 20 jsme byli v České republice svědky trvale klesajícího počtu žáků učňovských oborů. Tato situace svými důsledky ovlivňuje i podnikatelské subjekty, které učně pro svoji činnost potřebují. Vláda ČR si tento problém uvědomovala a zkoušela a zkouší jej řešit. Jedním z realizovaných řešení bylo zavedení daňového odpočtu na výchovu učňů. Tento odpočet existoval v letech 2001-2007. Tato práce se zabývá analýzou dopadů tohoto odpočtu na počty žáků středních odborných učilišť a odborných učilišť. Analýza byla provedena formou hodnocení statistických dat a vyhodnocení dat z dotazníku zaslaného firmám.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses