Analýza vztahu mezi počtem uchazečů a cenou veřejné zakázky - dodávky nábytku - Fišer, Daniel; Pavel, Jan, 1978-; Blažek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zaměřuje na vlivy působící na konečnou cenu veřejných zakázek ve srovnání s předpokládanou hodnotou. V teoretické části shrnuje již vypracované studie s obdobnou problematikou z různých odvětví a zemí světa. V následné empirické části rozpracovává metodou regresní analýzy datový soubor z oblasti veřejných zakázek dodávek nábytku v České republice za období let 2006 -- 2009. Vysvětlovanou proměnnou je poměr konečné ceny a předpokládané hodnoty. Jako vysvětlující proměnné jsou stanovené především počet uchazečů, typ zadávacího řízení, váha ceny jako zadávacího kritéria a výše předpokládané ceny. Sekundární analýza potom zkoumá faktory ovlivňující počet uchazečů o veřejnou zakázku. Práce se zároveň snaží srovnat výsledky empirické studie s již dosaženými výsledky v obdobných studiích a navrhnout opatření, která by mohla vést ke snížení nákladů spojených s veřejnými zakázkami v České republice.
Vedoucí práce: Jan Pavel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; veřejné zakázky; regresní analýza; bakalářské práce; public contracts; regression analysis; bachelor's theses