Analýza a srovnání ICE, ISE a CBOE - Kadorík, Martin; Veselá, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá rozborem a srovnáním hlavních prvků struktury a činnosti derivátových burz ICE, ISE a CBOE působících na trhu Spojených států amerických. Burzy jsou podrobeny srovnání především z hlediska regulace, členství, obchodních systémů a produktů. V závěrečné kapitole je věnován prostor analýze statistických dat, která vypovídají o obchodní aktivitě a složení obchodovaných produktů na srovnávaných burzovních trzích.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses