Zásada opatrnosti v účetnictví - Boukalová, Michaela (2010)
Práce si klade za cíl především charakterizovat všechny složky zásady opatrnosti. Zároveň obsahuje i popis vlivu zásady opatrnosti na výsledek hospodaření a její zobrazení v rozvaze. Zvláštní kapitola je věnována i problematice nedodržování zásady opatrnosti a zhodnocení následků, které mohou tímto chováním nastat. Každá kapitola obsahuje ilustrační příklad, na kterém jsou vysvětleny některé problematické aspekty se kterými se setkává praxe.