Zásada opatrnosti v účetnictví - Boukalová, Michaela; Rauš, Jiří, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce si klade za cíl především charakterizovat všechny složky zásady opatrnosti. Zároveň obsahuje i popis vlivu zásady opatrnosti na výsledek hospodaření a její zobrazení v rozvaze. Zvláštní kapitola je věnována i problematice nedodržování zásady opatrnosti a zhodnocení následků, které mohou tímto chováním nastat. Každá kapitola obsahuje ilustrační příklad, na kterém jsou vysvětleny některé problematické aspekty se kterými se setkává praxe.
Vedoucí práce: Jiří Rauš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses