Současné vystupování Nicolase Sarkozyho v evropských mezinárodních vztazích - Kočvara, Roman; Nechvátal, Martin, 1956-; Maslowski, Nicolas, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V mé bakalářské práci se pokouším vylíčit snahu Nicolase Sarkozyho vyrovnat se svým mocným předchůdcům, jakými byli např. kardinál Richelieu či Napoleon Bonaparte, a na příkladech dokazuji jeho věčné přání navrátit Francii pozici evropské velmoci. V jeho úsilí tak napodobuje generála de Gaulla, který se o to samé pokoušel o čtyřicet let dříve. Sarkozyho obdiv právě k myšlenkám gaullismu provází veškeré jeho postupy na poli evropské mezinárodní politiky.
Vedoucí práce: Martin Nechvátal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; protekcionismus; bakalářské práce; protectionism; bachelor's theses