Investice do akcií z pohledu začínajícího drobného investora - Brázdil, Jiří (2010)
Tato práce se zaměřuje na předání základních informací začínajícímu akciovému investorovi. V první části jsou akcie popsány obecně, včetně popisu nevýhod spojených s jejich držbou. Další kapitoly se zabývají vymezením pohledu na investiční přístup, efektivnost, riziko a diverzifikaci. Druhá polovina práce se věnuje zpracování dat, konkrétně pohledu do historie, investičnímu horizontu, mezním hodnotám P/BV, ukazatelům finančního zdraví, různým druhům P/E a také rozboru vlivu inflace na investiční rozhodování. Poslední dvě kapitoly jsem věnoval zprostředkovatelům a odkazům k aktualizovaným hodnotám dalších důležitých ukazatelů.