Investice do akcií z pohledu začínajícího drobného investora - Brázdil, Jiří; Marek, Petr; Makovec, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato práce se zaměřuje na předání základních informací začínajícímu akciovému investorovi. V první části jsou akcie popsány obecně, včetně popisu nevýhod spojených s jejich držbou. Další kapitoly se zabývají vymezením pohledu na investiční přístup, efektivnost, riziko a diverzifikaci. Druhá polovina práce se věnuje zpracování dat, konkrétně pohledu do historie, investičnímu horizontu, mezním hodnotám P/BV, ukazatelům finančního zdraví, různým druhům P/E a také rozboru vlivu inflace na investiční rozhodování. Poslední dvě kapitoly jsem věnoval zprostředkovatelům a odkazům k aktualizovaným hodnotám dalších důležitých ukazatelů.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor bakal. práce]; akcie; bakalářské práce; stocks; bachelor's theses