Organizace a řízení čtyřhvězdičkového hotelu - Vlachová, Alena (2010)
Hotelnictví v České republice se v posledních dvou desetiletích dynamicky rozvíjí. Jedním z hlavních důvodů je zájem zahraniční klientely o dříve neobjevené krásy naší země. V posledních letech se však hotelnictví nachází v nelehké situaci z důvodu ekonomické krize. Bakalářská práce se zabývá zhodnocením organizace a řízení vybraného ubytovacího zařízení, zaměřuje se především na jeho vedení právě v období ekonomické krize. Vybraným ubytovacím zařízením je hotel Olympik v pražském Karlíně. Cílem bakalářské práce je analyzovat organizaci a řízení hotelu Olympik na základě teoretických znalostí z odborné literatury i praktických zkušeností, které byly získány během praxe v tomto hotelu. Součástí analýzy je také obecné zhodnocení současné situace na trhu cestovního ruchu. Za pomoci výstupů z těchto analýz byla navržena řada opatření, která by minimalizovala lehké nedostatky hospodaření úspěšného hotelu Olympik.