Právní úprava Evropské komise - Lorencová, Zuzana; Grmelová, Nicole, 1975-; Žák, Květoslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Evropská komise je jednou za základních institucí Evropské unie. Tato bakalářská práce se zaměřuje na právní úpravu Evropské komise v kontextu změn zavedených Lisabonskou smlouvou. Cílem práce je popsat vývoj právní úpravy této instituce a díky analýze její reformy postihnout význam Lisabonské smlouvy jako takové. Aby bylo možné lépe pochopit rozsah a dopad změn zavedených Lisabonskou smlouvou, věnuje se práce také právní úpravě Komise dle Niceské smlouvy. Právní úpravy dle Smlouvy z Nice a Lisabonské smlouvy nejsou jen popsány, ale také porovnány, s důrazem na ustanovení, v nichž se tyto úpravy liší. Pro úplnost je úprava dle Lisabonské smlouvy v některých bodech porovnána s navrhovanou úpravou dle Smlouvy o Ústavě pro Evropu.
Vedoucí práce: Nicole Grmelová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses