Hardware pro malé podniky - Bešta, Václav (2010)
S pojmem hardware se setkávám již řadu let a toto téma mne zajímá. Proto jsem se rozhodl prohloubit své znalosti v tomto oboru a vypracovat práci na téma Hardware pro malé podniky. V současné době, kdy jsou moderní technologie stále více využívány v mnoha odvětvích, stává se hardware čím dál více poptávaným zbožím. Může tomu také nahrávat fakt, že hardware, jako stavební jednotku, není možné nijak aktualizovat a vylepšovat na závratně výkonnější celek. Pokud chce uživatel vylepšit danou část, nezbývá mu nic jiného, než zakoupit zcela novou, vylepšenou. Spektrum pojmu hardware je široké a v této práci se věnuji převážně části, která je využitelná v prostředí malého podniku a její dostupnosti na českém trhu, dále pak zmiňuji historii hardware a jeho přední světové výrobce. Pro teoretickou část jsem nejvíce využíval internetové zdroje a odbornou literaturu, která se blíže zabývá pojmem Hardware. Pro praktickou část jsem využil převážně zkušeností, získaných mým studiem a z online nabídek předních dodavatelů hardware. Hlavním přínosem práce je projekt zpracovaný v praktické části. Tento projekt bude sloužit jako hrubý podklad pro získání dotace na vznik nového výcvikového a školícího centra v penzionu Dubina v Litoměřicích.