E-mail jako nástroj komunikace - Quaiser, Jakub; Měsíček, Libor; Šabata, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Jako téma své práce jsem si zvolil E-mail jako nástroj komunikace. Důvodem tohoto výběru byla skutečnost, že spousta lidí každodenně využívá tento způsob komunikace pro její nesporné výhody. Počet lidí, kteří takto komunikují, stále narůstá. Do této skupiny patřím i já a proto jsem se rozhodl proniknout hlouběji do podstaty fungování této formy elektronické komunikace a zároveň zjistit, jaké možnosti e-mail nabízí uživatelům. Ve své práci sleduji několik cílů. Prvním je zmapování historie, současnosti a možného budoucího vývoje e-mailu. Dále se zabývám otázkou, v jakém prostředí a jak e-mail funguje a jaké jsou jeho formy využití a zneužití. Dalším cílem je porovnat šest vybraných free-mailových poskytovatelů na základě multikriteriální analýzy a její výsledky porovnat s výsledky, které vyplynou z mnou sestaveného dotazníku. Pro teoretickou část mé práce využívám jako zdroj informací odbornou literaturu a informace z Internetu. V praktické části pracuji především s portály jednotlivých poskytovatelů free-mailu a závěry z dotazníku. Jako přínos práce vidím skutečnost, že čtenáři díky této práci mohou získat ucelenou představu o e-mailu, aniž by se museli zdržovat hledáním informací v různých zdrojích. Může také posloužit jako pomoc při výběru vhodného poskytovatele. Práce je rozdělena na dvě části a to teoretickou a praktickou. V teoretické části vysvětluji základní pojmy potřebné k pochopení další části, která se věnuje fungování a stavbě e-mailu. Praktická část je zaměřena na porovnání poskytovatelů free-mailu na základě vlastního rozboru a analýzy informací z dotazníku.
Vedoucí práce: Libor Měsíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses