Dopady daňové reformy v ČR na poplatníky - Smialková, Monika; Kubátová, Květa, 1952-; Hartlová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Bakalářská práce se zabývá dopadem daňové reformy z let 2003 -- 2006 na poplatníky. Důraz je kladen na zdanění práce a tedy na zaměstnance. Práce je členěna do čtyř částí. První kapitola představuje pohled na dané období -- příčiny, průběh plnění reforem, změny sazeb apod. Druhá kapitola mi pomohla nastínit základní informace o používaných ukazatelích, kterými lze měřit efektivitu zdanění (část teoretická). Ve třetí a stěžejní části své práce jsem použila znalostí získaných v teoretické přípravě a na vybraném ukazateli (ETRL) provedla výpočty pro rok 2003 a 2006. Výchozím podkladem pro výpočet byla výše průměrné mzdy v daném roce a od ní odvozené podíly (33 %, 50 %, 67 %, 100 % a 150 %). V závěrečné části jsem se věnovala výhledům do budoucna, tj. reformy na období let 2007 až 2010.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses