Využití industriálních staveb pro galerijní a výstavní účely - Vořechovský, Jan; Pek, Tomáš, 1963-; Jiroušková, Šárka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Cílem práce je analýza a vyhodnocení postupů řešení regenerace industriálních objektů srovnáním konkrétních příkladů konverzí těchto objektů na galerijní a výstavní prostory. Srovnání bude provedeno na příkladech z více evropských zemí a ČR, které mají dostatečně širokou společnou srovnávací základnu. Práce uvede a vysvětlí terminologii z oblasti industriální architektury a regenerace brownfiels. Práce určí soubory srovnávacích kritérií dále vyhodnocovaných. Práce stručně zhodnotí stav a rozsah industriálního dědictví v ČR, jeho památkovou ochranu a důvody vzniku zátěže. Práce rozvede informační zdroje s tématem související. V práci bude stručně rozveden základní mezinárodní a národní právní rámec dané tématiky a v detailu systémy podpory v celé srovnávací skupině.
Vedoucí práce: Tomáš Pek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: arts Management [obor bakal. práce]; galerie; bakalářské práce; art galleries; bachelor's theses