Srovnávací analýza revitalizačního potenciálu městských částí Prahy 3 a Prahy 7 - Holmanová, Nikol (2010)
Cílem práce je srovnání revitalizačního potenciálu obou území a zhodnocení plánovaných projektů využití industriálních staveb na území obou městských částí. V tomto směru jsou uvedeny příklady industriálních staveb obou území, jejich původní a minulé využití a je popsán jejich současný stav. Práce vyhodnocuje pozitivní a negativní stránky uskutečněných i plánovaných projektů a jejich vliv na okolí. Zohledňují se obě území z hlediska jejich historického vývoje, současného využití a zátěže a budoucích záměrů v kontextu omezení daných umístěním, územním plánem a vnějšími, nejen ekonomickými, vazbami. Doplňkovou součástí práce je jednoduchá příkladová studie již revitalizovaného území obdobného charakteru jinde ve světě.