Vývoj elektronického obchodu v dopravě - Mužíková, Marie; Kubálková, Markéta, 1970-; Topolová, Ivana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem mé práce je přinést přehled obchodovaných služeb na internetu v dopravě v České republice a jejich následné srovnání se zahraničím. Zaměřila jsem se především na vývoj elektronického obchodování v osobní dopravě, kde hlavními poskytovateli těchto služeb u nás jsou České dráhy, Student Agency a Magistrát hlavního města Prahy s projektem Opencard. Ve své práci uvádím podrobné informací o jednotlivých nabízených službách, jejich vývoj od počátku až do současnosti, zaměřuji se na postupy při nákupu a možnosti plateb. V průběhu práce shrnuji klady a zápory vybraných služeb, hodnotím prodeje služeb on-line v porovnání s jejich, dlouhou dobu jedinou, papírovou verzí. Na základě načerpaných poznatků jsem se pokusila zhodnotit kvalitu on-line služeb v dopravě, kde jsem jako směrodatná kritéria zvolila především jejich jednoduchost a přehlednost, které jsou důležitými pilíři v úspěšném rozvoji elektronického obchodování.
Vedoucí práce: Markéta Kubálková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; internet; obchod; doprava; bakalářské práce; Internet; commerce; transportation; bachelor's theses