Daňové příjmy municipalit a význam daně z nemovitosti ve vybraných zemích - Vebrová, Lenka (2010)
Práce je zaměřena na daňové příjmy místních rozpočtů a komparaci jejich struktury ve vybraných zemích: Slovensko, Nizozemsko, Polsko. Největší pozornost je věnována dani z nemovitosti a případně dalším příjmům, nejčastěji v podobě poplatků, které jsou v kompetenci municipalit a jejichž výše může být určena právě na nejnižší úrovni řízení.