Místní poplatky a daň z nemovitostí ve vybrané municipalitě v ČR - Petrusová, Barbora (2010)
Práce je zaměřená na sledování dvou daňových příjmů - daně z nemovitosti a místních poplatků. Bakalářská práce se specializuje na vývoj na území městyse Červené Pečky. Sleduje vývoj místních poplatků a možné ovlivnění místního poplatku ze psů zvýšením sazby. Práce ukazuje, že ani maximální sazba u poplatku za svoz a likvidaci odpadů nepokryje náklady s tím spojené. Ukazuje sazbu potřebnou na pokrytí nákladů. V bakalářské práci je taky vypočítáno, jak by uplatnění nových obecních pravomocí ovlivnilo výnos daně z nemovitostí a srovnání mého a obecního odhadu výnosu daně v roce 2010. V neposlední řadě práce seznamuje s pravidly pro uplatnění místního poplatku a s konstrukcí daně z nemovitostí.