Místní poplatky a daň z nemovitostí ve vybrané municipalitě v ČR - Petrusová, Barbora; Láchová, Lenka, 1959-; Sedmihradská, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce je zaměřená na sledování dvou daňových příjmů - daně z nemovitosti a místních poplatků. Bakalářská práce se specializuje na vývoj na území městyse Červené Pečky. Sleduje vývoj místních poplatků a možné ovlivnění místního poplatku ze psů zvýšením sazby. Práce ukazuje, že ani maximální sazba u poplatku za svoz a likvidaci odpadů nepokryje náklady s tím spojené. Ukazuje sazbu potřebnou na pokrytí nákladů. V bakalářské práci je taky vypočítáno, jak by uplatnění nových obecních pravomocí ovlivnilo výnos daně z nemovitostí a srovnání mého a obecního odhadu výnosu daně v roce 2010. V neposlední řadě práce seznamuje s pravidly pro uplatnění místního poplatku a s konstrukcí daně z nemovitostí.
Vedoucí práce: Lenka Láchová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; místní poplatky; daň z nemovitých věcí; bakalářské práce; local fees; real property tax; bachelor's theses