Finanční analýza podniku Hochtief CZ, a. s. - Vacek, Tomáš (2010)
Tato bakalářská práce má za úkol provést finanční analýzu podniku HOCHTIEF CZ a. s. V práci je použita vertikální a horizontální analýza, bilanční pravidla, poměrové ukazatele, rozdílové ukazatele, ekonomické normály, pyramidový rozklad, hodnotový ukazatel, bankrotní modely a porovnání s odvětvím. První kapitola je stručný popis podniku. Druhá kapitola pojednává obecně o finanční analýze. Třetí kapitola zahrnuje metodický aparát, který je následně použit v kapitole čtvrté.