Notace modelování procesů BPMN a EPC, jejich srovnání a ilustrace na příkladu z praxe - Kořínek, Tomáš; Bruckner, Tomáš, 1974-; Bort, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Tato práce se zabývá základem pro procesní řízení podniku, tedy procesním modelováním. Bere si na mušku dvě populární notace modelování, a sice Business Process Modelling Notation a Event-Driven Process Chain. Ve svém úvodu popisuje význam procesního modelování v procesním řízení podniku, dále se pak zabývá popisem principů a přehledu součástí obou ze zmiňovaných notací. Rovněž se snaží o nalezen základních rozdílů notací a vydání doporučení k použití ve specifických případech. Stěžejní část práce je pak věnovaná modelům procesů probíhajících ve studentské organizaci Buddy System. Podává kompletní výčet periodicky se opakujících aktivit v tomto sdružení a v jedné ze svých částí také komentuje významné rozdíly mezi oběma notacemi z pohledu organizace jako je Buddy System. Ve svém závěru pak vydává rovněž doporučení pro použití dané notace za specifických podmínek.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses