Účetní zobrazení leasingu - Bubníková, Jana; Rauš, Jiří, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce je rozdělena do dvou hlavních částí -- teoretické a příkladové. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku, právní úpravu a uvedení druhů leasingu rozložení leasingu na současném trhu v České republice a vysvětlení hlavních výhod a nevýhod leasingu. V příkladové části je ukázáno, jak se účtuje a jaké má dopady leasing v jednotlivých letech. První příklad je zaměřen na rozdíly v jednotlivých druzích leasingu. Ve druhém příkladě je porovnán finanční leasing z pohledu nájemce s investičním úvěrem.
Vedoucí práce: Jiří Rauš
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses