Analýza využití free/open source softwaru pro malé a střední podniky - Koubek, Karel; Lorenc, Miroslav, 1974-; Žebrák, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2010)
Práce se věnuje zhodnocení možností využití svobodného softwaru v prostředí malých a středních podniků. V úvodní teoretické části jsou vysvětleny stěžejní pojmy, specifika softwarových licencí a dostupnost svobodných alternativ ke komerčnímu softwaru. V následující praktické části je na příkladu fiktivního podniku provedena analýza celkových nákladů na vlastnictví dvou uvažovaných variant - jedna počítá s nasazením pouze svobodného softwaru, druhá s nasazením běžně používaného softwaru komerčního.
Vedoucí práce: Miroslav Lorenc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; malé a střední podniky; analýza; bakalářské práce; small and medium-sized enterprises; analysis; bachelor's theses