Návrh databáze pro web o běžeckých závodnících - Šimůnek, Dominik (2010)
Cílem této bakalářské práce je návrh databáze pro web o běžeckých závodnících a vytvoření webové aplikace, která umožní návštěvníkům webu určitá data (převážně o běžcích) přidávat, upravovat či mazat. Důraz je kladen na přesnou specifikaci požadavků po funkcionalitách webu, podle kterých je následně navržen optimální databázový model. Návrh databáze je tedy hlavní částí této práce. Implementace je poté provedena na databázovém systému MySQL. V další části práce je vytvořena webová aplikace pomocí jazyka PHP. Funkčnost aplikace a databázového modelu bude ověřena pomocí skutečných dat vytvořených v rámci této práce, případně importovaných z jiných dostupných zdrojů pro získání většího množství skutečných dat týkajících se běžců. Webová aplikace bude dostupná na internetu pro libovolného návštěvníka.