Porovnání výše a struktury daní v ČR a na Slovensku - Brabcová, Pavlína (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním výše a struktury daní v České republice a na Slovensku. První část je zaměřena na vybrané skupiny daní a na teoretický koncept daňového systému obecně. Pozornost je věnována především dani z příjmů fyzických osob, dani z příjmů právnických osob, dani z přidané hodnoty a daňovému přiznání. Druhá část se zabývá daňovou kvótou, jejímu vymezení a struktuře. S tím souvisí i daňový mix, jeho vymezení a srovnání v rámci obou států. Závěrečná část je věnována zhodnocení a rekapitulaci získaných poznatků.