Porovnání výše a struktury daní v ČR a na Slovensku - Brabcová, Pavlína; Kubátová, Květa, 1952-; Schvábová, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním výše a struktury daní v České republice a na Slovensku. První část je zaměřena na vybrané skupiny daní a na teoretický koncept daňového systému obecně. Pozornost je věnována především dani z příjmů fyzických osob, dani z příjmů právnických osob, dani z přidané hodnoty a daňovému přiznání. Druhá část se zabývá daňovou kvótou, jejímu vymezení a struktuře. S tím souvisí i daňový mix, jeho vymezení a srovnání v rámci obou států. Závěrečná část je věnována zhodnocení a rekapitulaci získaných poznatků.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; daň z přidané hodnoty; bakalářské práce; value-added tax; bachelor's theses