Osobní a rodinné finance - Michalička, Jan (2010)
Cílem bakalářské práce je přinést teoretické a praktické poznatky týkající se sestavování rodinného portfolia. Práce je rozdělena do tří částí. V první části se zaměřuji na základní principy, které je potřeba dodržet při sestavování rodinného finančního plánu. V druhé části se věnuji konkrétním oblastem finančního plánu nejen z teoretického, ale také z praktického hlediska. Tato část je obohacena o porovnání různých produktových variant, se kterými je možné se setkat při sestavování finančních plánů. Druhá část slouží jako konkrétní informační zdroj pro volbu nejvhodnějšího finančního produktu. V poslední praktické části využívám poznatky z předchozích dvou částí při sestavení konkrétního finančního plánu.