Problematika rezerv v ČR - Příhodová, Kateřina (2010)
Práce se věnuje problematice rezerv v České republice. Nejprve se zabývá rezervami podle českých právních předpisů včetně daňových zákonů a blíže rozebírá jednotlivé druhy rezerv. Poté se věnuje rezervám podle Mezinárodních standardů účetního výkaznictví a porovnává je s úpravou podle českých předpisů. Jednotlivé kapitoly jsou doplněny o názorné příklady. Práce je zakončena praktickou ukázkou tvořených rezerv v konkrétní české firmě.