Živnostenské podnikání v ČR - Prokešová, Renáta; Kalinová, Miluše, 1952-; Švarc, Zbyněk, 1950-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
Cílem mé práce bylo charakterizovat živnostenské podnikání v České republice a rozebrat problémy, které s podnikáním souvisí. V práci jsem se zaměřila také na změny, které přinesla novelizace živnostenského zákona zákonem č. 130/2008 Sb. V úvodní části bakalářské práce je nastíněna zákonná úprava dané oblasti, definovány základní pojmy související s živnostenským podnikáním - pojem živnost, subjekty, druhy živností, podmínky provozování živnosti a další. Dále jsem se zaměřila na charakteristiku živnostenského oprávnění, na jeho vznik, změny a zánik. Zmínila jsem živnostenský rejstřík a výši současných správních poplatků, které musí podnikatel v souvislosti s živnostenským podnikáním hradit za úkonu státních orgánů. Významná část mé práce je věnována také živnostenské kontrole. V závěru práce jsem se zaměřila na podnikání zahraničních osob v České republice a poté shrnula získané poznatky a vyjádřila svůj názor k problematice živnostenského podnikání.
Vedoucí práce: Miluše Kalinová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses