Úplata za poskytnutá plnění z pohledu judikatury ESD - Bečičková, Sylva (2010)
Tato práce je zaměřena na úplatu za poskytnutá plnění a na základní oblasti daně z přidané hodnoty, které se k úplatě vztahují. Pro účely práce nás bude zajímat její úprava v tuzemském zákoně o DPH a evropské legislativě. Tato je představována Směrnicí Rady 2006/112/ES a judikaturou Evropského soudního dvora. Cílem práce je vyhodnocení pojmu úplaty a závěrů pro tuzemskou praxi.