Základ daně z přidané hodnoty z pohledu judikatury ESD - Juppová, Tereza; Svátková, Slavomíra, 1957-; Roženský, Vojtěch; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Práce se zabývá vymezením základu daně z přidané hodnoty. Vychází z tuzemského zákona o dani z přidané hodnoty a z evropské legislativy, reprezentované směrnicí 2006/112/ES a judikáty Evropského soudního dvora. Cílem práce je vyhodnotit sporné oblasti základu DPH, se kterými se členské státy obrátily na Evropský soudní dvůr a které byly zjištěny v průběhu analýzy příslušných právních předpisů.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses