Zavedení CMS Drupal v Erasmus Student Network VŠE Praha - Sládková, Pavlína (2010)
Stále naléhavější potřeba prezentování informací na internetu nutí každou organizaci řešit tvorbu webových stránek. A díky zdlouhavému procesu aktualizace webového obsahu skrze oddělení pro veřejné vztahy a IT oddělení se v dnešní době často využívají redakční systémy. Jejich nepřeberné množství a funkcionalita, kterou nabízejí, může ale mnohé administrátory zneklidnit. Tato práce popisuje zavedení redakčního systému v konkrétní organizaci ESN VŠE Praha - Buddy System, která má na své webové stránky jisté požadavky. Ty nejlépe naplňuje CMS Drupal. Zmíněný redakční systém je v práci konfrontován s dalšími uživatelsky oblíbenými systémy pro správu webového obsahu a vyhodnocen jako praktický pro dané účely. Protože v dané organizaci dochází k vysoké fluktuaci správců webu, kteří jsou vždy z řad studentů, vytvoření příručky pro nastavení a správu CMS Drupal bylo nevyhnutelné. Jednotlivé kroky při instalaci, nastavení a správě CMS Drupal pro potřeby Buddy Systemu tvoří jádro práce. Každá funkcionalita je postihnuta z několika úhlů pohledu - obecného pro jakýkoli web, konkrétního řešení v CMS Drupal a přímé aplikace nastavení pro Buddy System.