Současná finanční a hospodářská krize a vstup ČR do EMU - Strnad, Petr; Koderová, Jitka; Hýla, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Diplomová práce se věnuje analýze konvergenčního procesu v České republice, jehož důležitost nabývá na významu v období před vstupem do evropské měnové unie. Konvergence je hodnocena na základě kritérií tří samostatných vzájemně se prolínajících celků, a to kritérií nominální konvergence, jejíž součástí se stala maastrichtská konvergenční kritéria stanovená ve Smlouvě o Evropské unii, kritérií reálné konvergence a kritérií, která provázejí vývoj teorie optimálních měnových oblastí. Teoretická část definičně vymezuje jednotlivá kritéria a současně upozorňuje na některé problematické okolnosti při jejich výkladu. Praktická část analyzuje v rámci komparativní charakteristiky dosažený stav konvergence ČR ve vztahu k zemím EU a zemím eurozóny a sleduje vliv současné finanční a hospodářské krize na jednotlivé ukazatele.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses