Analýza moderních instrumentů na kapitálových trzích - Matyáš, Radko; Veselá, Jitka; Žilák, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Tato diplomová práce je zaměřena na některé z nových investičních nástrojů na kapitálových trzích - konkrétně se jedná o investiční certifikáty, warranty, Exchange Traded Funds a Contracts for Difference. Představuje základní principy fungování těchto instrumentů, důležité charakteristiky a porovnává výhody a nevýhody oproti jiným produktům. Text dále zkoumá komplexní nabídku těchto nástrojů především na evropských trzích a porovnává možnosti investice u hlavních českých obchodníků v České republice. Práce dále analyzuje vývoj cen vybraných nástrojů ve srovnání s referenčními aktivy a provádí rozbor rizikovosti a ziskovosti s důrazem na poslední finanční krizi.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; kapitálové trhy; investiční certifikáty; diplomové práce; capital market; investment certificates; master's theses