Investice do akcií z pohledu začínajícího drobného investora - Junger, Jiří (2010)
Cílem této bakalářské práce je ověřit možnosti investování do akcií na českém kapitálovém trhu z pohledu začínajícího investora. V první, teoretické, části je popsán kapitálový trh, jeho charakteristika a důležité pojmy z této oblasti. Další část je zaměřena především na charakteristiku samotného investování. Jsou zde popsány a vysvětleny výhody, nevýhody a rizika spojená s investicemi do akcií. Třetí část je praktická. V této části jsou postupně sestavena tři různá investiční portfolia, která vycházejí z metod uvedených v druhé kapitole, a vždy jsou dopočteny zisky, které by každé z portfolií přinesla v roce 2009. V závěrečné části jsou shrnuty poznatky získané v praktické části a je zhodnoceno investování jako celek.