Investice do akcií z pohledu začínajícího drobného investora - Junger, Jiří; Marek, Petr; Makovec, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem této bakalářské práce je ověřit možnosti investování do akcií na českém kapitálovém trhu z pohledu začínajícího investora. V první, teoretické, části je popsán kapitálový trh, jeho charakteristika a důležité pojmy z této oblasti. Další část je zaměřena především na charakteristiku samotného investování. Jsou zde popsány a vysvětleny výhody, nevýhody a rizika spojená s investicemi do akcií. Třetí část je praktická. V této části jsou postupně sestavena tři různá investiční portfolia, která vycházejí z metod uvedených v druhé kapitole, a vždy jsou dopočteny zisky, které by každé z portfolií přinesla v roce 2009. V závěrečné části jsou shrnuty poznatky získané v praktické části a je zhodnoceno investování jako celek.
Vedoucí práce: Petr Marek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; akcie; bakalářské práce; stocks; bachelor's theses