Vztahy USA-ČLR po 11. září 2001 a válka proti terorismu - Sitter, Tomáš (2010)
V první kapitole se autor zabývá samotným 11. zářím 2001 a jeho dopady (především) na americkou zahraniční politiku. Druhá kapitola analyzuje faktory, které ovlivnily rozhodování čínského vedení ve věci spolupráce se Spojenými státy. Třetí kapitola pak na příkladech ukazuje, jakou pomoc Čína Spojeným státům poskytla a v některých případech se zabývá americkým postojem k tomuto jednání.