Vztahy USA-ČLR po 11. září 2001 a válka proti terorismu - Sitter, Tomáš; Krátký, Karel, 1930-; Knotková, Vladimíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
V první kapitole se autor zabývá samotným 11. zářím 2001 a jeho dopady (především) na americkou zahraniční politiku. Druhá kapitola analyzuje faktory, které ovlivnily rozhodování čínského vedení ve věci spolupráce se Spojenými státy. Třetí kapitola pak na příkladech ukazuje, jakou pomoc Čína Spojeným státům poskytla a v některých případech se zabývá americkým postojem k tomuto jednání.
Vedoucí práce: Karel Krátký
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; extremismus; terorismus; Čína; zahraniční politika; separatismus; bakalářské práce; extremism; terrorism; China; foreign policy; separatist movements; bachelor's theses