Konvergenční proces k EMU - problém vnitřní a vnější ekonomické rovnováhy (příklad Slovenska a České republiky) - Kutinová, Hana; Mandel, Martin, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2010)
Cílem práce je zhodnotit konvergenční proces České republiky a Slovenské republiky. V první kapitole je popsáno historické pozadí vzniku Smlouvy o Evropské unii a detailně rozebrána kritéria, která byla stanovena pro vstup do eurozóny. Druhá část je zaměřena na vývoj plnění konvergenčních kritérii Českou republikou, vývoj jednotlivých ukazatelů v minulosti a odhady do budoucna. Třetí kapitola zkoumá fiskální, měnovou a kurzovou politiku v souvislosti s plněním konvergenčních kritérií na Slovensku. Závěr shrnuje a porovnává nabyté znalosti.
Vedoucí práce: Martin Mandel
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses