Dopad krize na trh HZL - Boček, Miroslav (2010)
Bakalářská práce má za úkol představit hypoteční zástavní listy jako zajímavý investiční instrument vhodný jak pro velké, tak i pro drobné investory. Popisuje podmínky a povinnosti bank při emisi, vedení evidence krytí a dalších náležitostech spojených s působením na trhu hypotečních zástavních listů. Představuje jednotlivé emitenty na českém trhu a možnosti, jak získat jejich zástavní listy. V závěru se pokouší analyzovat vliv ekonomické krize a daňové reformy z roku 2008 porovnáním výnosnosti jednotlivých zástavních listů.