Rozhodčí řízení - Braunová, Petra (2010)
Hlavním cílem této bakalářské práce je charakterizovat podstatu rozhodčího řízení a objasnit všechny hlavní otázky spojené s rozhodčím řízením. První kapitoly jsou zaměřeny na historii rozhodčího řízení, právní úpravu rozhodčího řízení, rozhodčí smlouvu a postavení osoby rozhodce. Druhá polovina bakalářské práce je o průběhu rozhodčího řízení a dále zahrnuje shrnutí hlavních výhod a nevýhod, které rozhodčí řízení představuje.