Popis a porovnání biometrických metod využívaných v IT - Müller, Pavel (2010)
Hlavními cíly této práce jsou podrobné zpracování základních faktů a principů oboru biometrické identifikace, které budou základem k dalšímu představení pěti vybraných biometrických metod (otisky prstů, geometrie ruky, tvář, hlas a oční duhovka) a následně i k jejich hodnocení a výběru nejperspektivnějších metod na základě čtyř zvolených souhrnných hodnotících kritérii (finanční náklady, spolehlivost, stupeň zabezpečení a ostatní kritéria). Přičemž samotné hodnocení bude provedeno na základě faktů prezentovaných v průběhu celé práce a bude koncipováno takovým způsobem, aby ho bylo možné využít i v případě výběru biometrické identifikační metody pro konkrétní nasazení v praxi.