Státy bývalé Jugoslávie na počátku 21. století - Souček, Petr (2010)
První kapitola této bakalářské práce se zaměřuje na obecnou charakteristiku regionu západního Balkánu a poskytuje základní politicko-hospodářské informace o oblasti s důrazem na výklad moderních dějin regionu (rozpad Jugoslávie, válečné konflikty a současné hospodářské problémy). Druhá část popisuje aktuální rozšiřování Evropské unie o státy bývalé Jugoslávie. Poslední kapitola se zabývá přílivem zahraničních investic do Srbska a Chorvatska a zahraničním obchodem obou zemí s Českou republikou.