Státy bývalé Jugoslávie na počátku 21. století - Souček, Petr; Jiránková, Martina, 1967-; Abrhám, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2010)
První kapitola této bakalářské práce se zaměřuje na obecnou charakteristiku regionu západního Balkánu a poskytuje základní politicko-hospodářské informace o oblasti s důrazem na výklad moderních dějin regionu (rozpad Jugoslávie, válečné konflikty a současné hospodářské problémy). Druhá část popisuje aktuální rozšiřování Evropské unie o státy bývalé Jugoslávie. Poslední kapitola se zabývá přílivem zahraničních investic do Srbska a Chorvatska a zahraničním obchodem obou zemí s Českou republikou.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; zahraniční obchod; Jugoslávie; bakalářské práce; foreign trade; Yugoslavia; bachelor's theses