Sportovní koncepce obce - Bauerová, Andrea (2010)
Tato práce se zabývá navržením sportovní koncepce obce. Vychází z popisu současné situace v oblasti sportovní infrastruktury a vztahů mezi jednotlivými subjekty tělesné výchovy a sportu v České republice. Popisuje současné trendy ve financování provozu sportovních zařízení a poskytování různých typů podpor sportovnímu klubu z veřejných rozpočtů. Nedílnou součástí příspěvku je popis jednotlivých právních forem vhodných pro založení sportovní organizaci, která by měla působit v roli servisní organizace pro vykonávání sportovní koncepce obce.