Autentizace uživatelů pomocí OpenID, implementace a podpora v prostředí PHP - Sokol, Vojtěch (2010)
Práce se zabývá problematikou autentizace uživatelů na internetu pomocí OpenID. Na tuto technologii je nahlíženo jednak z hlediska zařazení OpenID mezi dalšími podobnými službami, tak i popisem protokolu komunikace mezi jednotlivými stranami. Práce se dále zabývá možnostmi implementace autentizace přes OpenID v prostředí PHP a popisuje, jaké knihovny jsou pro tento účel použitelné a jaké jsou možnosti implementace OpenID v frameworcích, které se na platformě PHP používají.