Autentizace uživatelů pomocí OpenID, implementace a podpora v prostředí PHP - Sokol, Vojtěch; Pavlíček, Luboš; Gála, Libor, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2010)
Práce se zabývá problematikou autentizace uživatelů na internetu pomocí OpenID. Na tuto technologii je nahlíženo jednak z hlediska zařazení OpenID mezi dalšími podobnými službami, tak i popisem protokolu komunikace mezi jednotlivými stranami. Práce se dále zabývá možnostmi implementace autentizace přes OpenID v prostředí PHP a popisuje, jaké knihovny jsou pro tento účel použitelné a jaké jsou možnosti implementace OpenID v frameworcích, které se na platformě PHP používají.
Vedoucí práce: Luboš Pavlíček
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2010
Rok obhajoby 2010
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; PHP (programovací jazyk); bakalářské práce; PHP (programming language); bachelor's theses