Průvodcovské služby v historických sídlech České republiky - Nývltová, Eliška (2010)
Práce se zabývá analýzou průvodcovských služeb ve vybraných historických sídlech České republiky. První část definuje základní pojmy - průvodcovské služby a historické sídlo. Druhá část charakterizuje průvodcovskou činnost jako celek a zabývá se historií a současným stavem průvodcovských služeb v historických sídlech (městech). Třetí část obsahuje analýzu dotazníků vyplněných pracovníky informačních center a čtvrtá část shrnuje doporučení pro zlepšení služeb průvodců ve městech.